Сенат США не схвалив план стимулювання економіки країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США не схвалив план стимулювання економіки країни

Казна та Політика
206
Сенат США не схвалив збільшення на 40 млрд дол. витрат на стимулювання національної економіки.
Республіканська партія відмовилася повністю приймати план вартістю 205 млрд дол., запропонований демократами.
Сенатори від республіканців не вважають за необхідне збільшувати додаткові виплати пенсіонерам, ветеранам і безробітним. Очікується, що республіканці схвалять план стимулювання економіки США в обсязі близько 160 млрд дол., передає Associated Press.
24 січня ц.р. президент США Джордж Буш, міністр фінансів Генрі Полсон і спікер палати представників Ненсі Пелосі оприлюднили економічний план, спрямований на стимулювання споживчого попиту, паралізованого кризою subprime.
Вироблений пакет заходів передбачає податкові знижки для індивідуальних платників податків, малого і середнього бізнесу в цілому на суму 150 млрд дол., або 1% від річного ВВП США.
Тим часом економіку США, а також і всього світу як і раніше "лихоманить". 5 лютого Інститут менеджерів з постачання (Institute for Supply Management) повідомив, що індекс ділової активності в сфері послуг США в січні зненацька впав на 12,5 процентних пункту в порівнянні з попереднім місяцем і склав 41,9 пункту.
Це стало найнижчим значенням індексу з жовтня 2001 р. Публікація таких статистичних даних зміцнила впевненість інвесторів у тому, що економіка США в 2008 р. уперше за багато років вступила в рецесію.
Публікація показників ринку ділової активності США привела до падіння азіатських і європейських ринків. Рівень падіння склав від 3% до 5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас