СОТ не зігріла ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ не зігріла ринок

Фондовий ринок
217
Чергове падіння ринків США, Європи та Азії нівелювало факт прийняття України до СОТ: вітчизняний ринок відкрився в середу з помітним зниженням і продовжував сповзати протягом дня, втративши більше 2% і закрившись на позначці 1074,35 індексного пункту. Обсяг торгів у системі склав 70,2 млн. грн.
"Не можна сказати, що на ринку були агресивні продавці, але й купівельна активність була низкою, - відзначив фінансовий аналітик компанії Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко. - Щоправда, незадовго до закриття торговельної сесії, після появи в другій половині дня позитивних новин зі США, були спроби закритися на більш високих рівнях, і ринок міг втратити менше, однак з технічних причин торговельна сесія була закрита на півгодини раніше".
За підсумками торгів за ціною закриття виросло зовсім мало позицій, серед яких акції Єнакіївського метзаводу (1,08%), "Укртелекому" (1,92%) і Південного ГЗКу (4,17%). "Зростання акцій "Укртелекому", мабуть, був підтриманий новиною про затвердження плану розміщення контрольного пакета в розмірі 67,79%, відповідно до якого продаж буде здійснюватися на конкурсі із застосуванням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону", - вважає Олексій Дударенко. Акції ж Єнакіївського метзаводу, на його думку, утрималися в результаті підтвердження гендиректором групи підприємств ЄМЗ на прес-конференції планів об'єднання Єнакіївського металургійного заводу та україно-швейцарського СП "Метален".
Котирування більшості паперів знизилися, при цьому найбільше впали в ціні менш ліквідні папери, такі як "Херсонобленерго" і ГЗК "Суха балка".
"Продовжили зниження також акції "Мотор Сiч": ринок як і раніше відіграє новину про наміри Росії побудувати власні виробничі потужності з виготовлення вертолітних двигунів і відмові від співробітництва з підприємством", - стверджує експерт, відзначаючи при цьому відносно високу стабільність до просідання ринку з боку акцій вугільних компаній.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас