ЄС проведе референдум про дизайн нової монети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС проведе референдум про дизайн нової монети

Казна та Політика
78
У лютому 495 млн. громадян Європейського союзу буде надана можливість висловити свою думку про проблему, що уже наступного року прямо торкнеться їхніх гаманців, - їх запитають про дизайн нової монети номіналом два євро, пише журнал Time.
На відміну від виборів у Європейський парламент, де кандидати обмежені територіями своїх країн, референдум пройде у всіх 27 країнах ЄС і стане рідкісним вираженням дійсно загальноєвропейської думки.
Нову монету виготовлять на честь десятої річниці введення єдиної європейської валюти 1 січня 1999 року (хоча насправді банкноти і монети євро з'явилися лише в 2002 році). На сайті Європейської комісії представлено п'ять ескізів, обраних з 42 під час конкурсу, і кожний може подивитися на них і проголосувати.
У голосуванні можуть взяти участь громадяни і жителі ЄС, що мають електронну адресу, поза залежністю від того, чи ввела їхня країна євро. Референдум протриває до 22 лютого. Єврокомісія, що запекло намагається представити це голосування як торжество демократії із всенародною участю, вручить колекцію золотих монет вартістю "кілька тисяч євро" випадково обраній людині із числа тих, хто проголосував за прийнятий ескіз.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас