Експерти: Реальний ВВП в країнах Центрально-Східної Європи виросте на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Реальний ВВП в країнах Центрально-Східної Європи виросте на 5%

Кредит&Депозит
321
За даними аналітичного звіту Erste Bank, більшість експертів оцінюють поточну економічну ситуацію у ЦСЄ як позитивну і прогнозують поліпшення на період 2008 і 2009 року.
Аналітики Erste Bank відзначають, що очікування із приводу зростання економік країн Центрально-Східної Європи (ЦСЄ) трохи знизилися в січні. Таким чином, індекс ЦСЄ, що відображає сукупність позитивних і негативних оцінок економічного стану регіону на найближчі 6 місяців, упав на 6,3 пункти до рівня 29 пунктів. При цьому, експерти оцінюють поточну ситуацію у ЦСЄ як позитивну та вказують на тенденції до поліпшення.
Незважаючи на те, що в січні індекс ЦСЄ знизився, більшість аналітиків не прогнозують значної зміни в економічному розвитку регіону. Усього 5% експертів висловили песимістичну оцінку щодо економічної ситуації в регіоні, що викликало незначне падіння індексу. У той же час більшість аналітиків висловили оптимістичні очікування із приводу ситуації в регіоні.
Що стосується країн Єврозони в цілому, то економічні очікування щодо даного регіону продовжують погіршуватися.
Прогнози експертів про підвищення рівня інфляції залишаються незмінними для країн ЦСЄ, а також країн Єврозони. Незважаючи на те, що аналітики рідше висловлюються про перспективу збільшення інфляції ймовірність такого розвитку подій залишається високою.
Відповідно до звіту Erste Bank, значно менше число експертів пророкують можливе підвищення короткострокових і довгострокових процентних ставок.
Крім того, уперше аналітики прогнозують скорочення міжбанківської ставки для Єврозони.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас