Нацбанк закликає уряд боротися за гривню разом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк закликає уряд боротися за гривню разом

Валюта
604
Національний банк України закликав уряд до спільних заходів щодо протидії негативному впливу на фінансову стабільність гривні.
Цей намір пояснюється загрозою національній грошовій одиниці з боку глобальних процесів і нездатністю національної економки різко підвищити рівень виробництва - так прокоментував Німецькій хвилі цю ініціативу економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
Нацбанк України відзначив зниження рівня долара та збільшення попиту на гривню. Проте, і далі стримувати інфляцію винятково монетарними методами Національний банк вважає неможливим. Як пояснив Олександр Жолудь, збільшення грошової маси в Україні є не причиною, а наслідком інфляції.
Він сказав, що її провокують світова тенденція до збільшення цін на продовольство та енергоносії, а також підвищення житлово-комунальних і транспортних тарифів усередині держави.
Урядовий мораторій на збільшення вартості газу для населення на цей рік економіст оцінив як першу ознаку впровадження урядом антиінфляційного пакета.
Інші важелі стримування інфляції, за словами Жолудя, також перебувають у межах урядових повноважень. Саме тому, як вважає економіст, дуже необхідні погоджені дії Нацбанку і Кабінету Міністрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас