Ющенко і Ламі підписали протокол приєднання України до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко і Ламі підписали протокол приєднання України до СОТ

Казна та Політика
403
Президент України Віктор Ющенко і генеральний директор Світової організації торгівлі (СОТ) Паскаль Ламі у вівторок у Женеві підписали протокол приєднання України до СОТ.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на церемонії підписання були присутні міністр закордонних справ Володимир Огризко, заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий, заступник міністра економіки Валерій П’ятницький.
Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше 4 липня 2008 року. Тільки після ратифікації Україна отримає членство протягом 30 днів.
Як повідомлялося з посиланням на Мінекономіки, буквально відразу після рішення Генеральної ради СОТ у Верховну Раду буде внесено для ратифікації угоду обсягом близько 1500 сторінок, що на дві третини складається із зобов'язань України перед СОТ і на третину - з угод цієї організації, до яких приєднується Україна.
У випадку ратифікації Київ направить офіційний документ у штаб-квартиру СОТ в Женеву, де його підпише глава цієї організації. Офіційно ж членом СОТ, а до цієї дати прив'язані законодавчі і нормативні акти, Україна стане на 30-й день після підписання.
Після приєднання до СОТ Київ сподівається на плідні переговори із Брюсселем щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас