Мінфін відновлює розробку єдиної інформаційної бази державних фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін відновлює розробку єдиної інформаційної бази державних фінансів

Казна та Політика
128
Міністерство фінансів України відновлює розробку єдиної інформаційної бази державних фінансів, започатковану у 2005 році. Про це йшлося сьогодні на апаратній нараді у Міністерстві фінансів України, повідомляє прес-служба Мінфіну.
"Єдина база необхідна для забезпечення прозорості руху державних коштів та контролю за ними, а також оперативного та ефективного опрацювання інформації відповідними фінансовими відомствами, насамперед, при формуванні та виконанні бюджетів усіх рівнів", - наголосив Міністр фінансів Віктор Пинзеник.
Він також дав доручення розробити регламент обміну інформації між Міністерством фінансів та місцевими фінансовими органами, оскільки на сьогодні відсутня єдина трансакційна система. Такий стан справ сповільнює отримання та опрацювання поточної фінансової інформації щодо місцевих бюджетів.
"Неприпустимо, щоб у час інформаційних технологій обмін даними відбувався повільніше, ніж це повинно бути за світовими стандартами", - наголосив Пинзеник.
Він доручив змінити старий уклад інформаційних комунікацій та підкреслив на пріоритетності відновлення формування започаткованої 2005 року централізованої бази даних державних фінансів, зокрема, від Мінфіну, Держказначейства, Держмитслужби, Державної податкової адміністрації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас