Фінансові регулятори збираються обговорити проблему рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові регулятори збираються обговорити проблему рейтингових агентств

Кримінал
107
Фінансові регулятори збираються обговорити проблеми рейтингових агентств, які виявилися під час фінансової кризи, - пише Financial Times.
У понеділок вони розглянуть питання про дієвість кодексу поведінки 2004 року для рейтингових агентств, а також результати спеціальної комісії з розслідування кризи на американському ринку субстандартних іпотечних кредитів.
Деякі регулятори запропонували агентствам самим розробити кодекс поведінки або в протилежному випадку готуватися до закручування гайок. У той же час вони визнають необхідність того, щоб банки, у тому числі центральні, стали менш залежними від рейтингів.
Викликає заклопотаність, що інвестори надмірно покладаються на кредитний рейтинг і не проводять самостійних досліджень.
"Ті компанії, які опиралися не тільки на рейтингові агентства і використали власний інтелект, постраждали менше від кризи, ніж ті, які повністю покладалися на рейтингові агентства", - заявив представник Єврокомісії з внутрішнього ринку Чарльз Маккріві.
Рейтинги активно використовуються в правилах банківського регулювання Basel II, центральні банки застосовують їх при оцінці припустимого забезпечення при операціях з ліквідністю.
Другим важливим питанням є зрівнювання правил гри для різних частин фінансової системи - для банків, діяльність яких строго регулюється, і деяких інших видів бізнесу.
У зв'язку з нестабільною ситуацією у фінансовій системі регулятори почувають нагальну потребу ужити якихось заходів, тому вже наприкінці цього тижня можна чекати прийняття рішень на зустрічі міністрів фінансів і глав центральних банків країн "великої сімки", - відзначає Financial Times.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас