Збільшення кількості споживчих кредитів стало причиною інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення кількості споживчих кредитів стало причиною інфляції

Казна та Політика
394
Міністерство економіки має намір радикально переглянути наявні державні цільові програми.
"В Україні є більше 200 державних програм, пакет яких формується без належного узгодження із ключовими пріоритетами держави, а фінансується вибірково", - повідомив міністр економіки Богдан Данилишин.
При цьому, вказав міністр, частина державних цільових програм має відверто лобістський характер. "Ніде правди діти, багато з них формувалися з лобістських мотивів - "звідси взяти, туди поставити", а реальної віддачі нема", - констатував він.
На думку міністра, сукупність державних програм на даний момент є нелогічною і погано структурованою.
Данилишин вважає, що міністерство економіки повинне виправити ситуацію. "Весь пакет програм повинен бути переглянутий і погоджений зі стратегічними цілями держави", - підкреслив він.
Разом з тим, за його словами, ситуацію ускладнює той факт, що Мінекономіки хоча і формує держпрограми, але має недостатньо впливу на розподіл коштів на їхнє виконання.
Данилишин також висловив думку, що однією із причин інфляції в Україні стало зростання кількості споживчих кредитів. "Великий внесок у закручування інфляційної спіралі внесло зростання запозичень із боку населення в банків", - відзначив він.
"Обсяги кредитів фізичним особам зросли за рік на 97%. Такого сплеску позичання з боку населення в історії України ще не було", - підкреслив Данилишин.
Ще одну причину інфляції міністр бачить у низькій продуктивності української економіки. "Не слід також заперечувати і внутрішні системні інфляційні фактори, пов'язані насамперед з низькою факторною продуктивністю національної економіки", - відзначив глава Мінекономіки, повідомляє Українська правда.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас