Одеський порт заявляє про загрозу зупинки роботи контейнерного терміналу через посилення митного контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський порт заявляє про загрозу зупинки роботи контейнерного терміналу через посилення митного контролю

Казна та Політика
132
Державне підприємство (ДП) "Одеський морський торговельний порт" (ОМТП) заявляє про загрозу зупинки контейнерного термінала у зв'язку з ускладненням процедури митного контролю.
Як повідомила прес-служба ОМТП у п'ятницю, контролюючі і правоохоронні органи впровадили практику огляду контейнерів шляхом повного розвантаження, дублювання огляду того самого контейнера декількома службами, а також вимоги огляду контейнерів, які вже пройшли зважування та рентген-установку.
У прес-релізі також повідомляється, що 30 січня в порту пройшла нарада за участі керівництва Одеської обласної державної адміністрації, Південної регіональної митниці, Одеської обласної податкової адміністрації, управління Служби безпеки України в Одеській області та представників більш ніж 70 брокерських і експедиторських компаній, під час якої було ухвалено рішення звернутися в Кабінет міністрів із проханням вплинути на сформовану ситуацію.
Одеський МТП в 2007 році збільшив обсяги перевалки вантажів на 12% у порівнянні з 2006 роком - до 31,4 млн тонн.
Перевалка сухих вантажів у минулому році, за оперативними даними, склала 15,9 млн тонн, наливних - 15,5 млн тонн.
Перевантаження контейнерів за зазначений період збільшилося на 32,1% - до 523,6 тис. TEU (контейнерів в 20-футовому еквіваленті).
ДП "Одеський морський торговельний порт" - один з найбільших портів Чорноморсько-Азовського басейну, розташований на північно-західному узбережжі Чорного моря в південно-західній частині Одеської затоки на штучно створеній території площею 109,5 га.
Потужності порту дозволяють щорічно перевалювати більше 14 млн тонн сухих і 24 млн тонн наливних вантажів. У незамерзаючому універсальному порту в семи гаванях на 38 захищених хвилеломами та молами причалах, обслуговуються судна довжиною до 270 м і осіданням до 13 м. Загальна довжина причальної лінії - більше 8000 м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас