Варшавська фондова біржа планує купити українську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Варшавська фондова біржа планує купити українську

Фондовий ринок
239
Варшавська фондова біржа (WSE) планує придбати невелику українську біржу.
Як повідомив голова правління WSE Людвік Соболевські, стратегічною метою менеджменту WSE є побудова регіонального фінансового центру для східноєвропейського регіону. При цьому одним з найцікавіших ринків для Варшави залишається Україна.
Фактично це остання європейська відкрита економіка, що розвивається, з низьким рівнем видатків на оплату праці і, відповідно, величезними перспективами розвитку, доступна для інвестування.
"Ми маємо намір зробити нашу біржу привабливою для українських підприємств, які хочуть одержати капітал для свого розвитку. Але ми також зацікавлені й у просуванні українського ринку серед польських інвесторів",- говорить глава біржі.
Сам Соболевські не коментує придбання частки в ПФТС. Однак від такої можливості WSE навряд чи відмовиться. Адже останнім часом на позиції WSE у східноєвропейському регіоні активно наступає Wiener Borse.
Австрійці вже розраховують із ПФТС спільний індекс і заявляють про своє бажання взяти участь у приватизації WSE (98,81% акцій належить державі).
Приватизація держпакета буде проведена через два-три роки, і варшавській біржі потрібно за всяку ціну зміцнити свої позиції в регіоні, щоб стати більш привабливим об'єктом для інвесторів, ніж конкуренти.
Раніше повідомлялося, що UniCredit Group провела структуризацію сертифікатів для виводу на світові біржі індексів країн, що розвиваються: України, Росії, Сербії, Румунії, Болгарії, Казахстану і Польщі.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас