Японський фондовий ринок почав падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський фондовий ринок почав падати

Фондовий ринок
244
Японський фондовий ринок почав було і далі рости, але впав у п'ятницю 1 лютого, болісно відреагувавши на зниження корпорацією Sony Corp. прогнозу свого прибутку, і на збільшення збитків Mizuho Financial Group Inc., пов'язаних з інвестиціями в сектор іпотечного кредитування позичальників з низьким рейтингом, що спонукав HSBC Holdings Plc знизити свої рекомендації з паперів цього третього за розміром в Японії банку.
На думку фінансового менеджера з Shinkin Asset Management Co. Наокі Фудзівари, "прогноз прибутку Sony відображає невизначеність прогнозу по японських компаніях, а це позначається на настроях інвесторів. Є побоювання, що прибуток почне падати, і що й іншим компаніям не вдалося уникнути негативного впливу уповільнення економіки в США".
Станом на 11:00 на Токійській фондовій біржі індекс Nikkei 225 опустився на 84,67 пункту, або на 0,6% у порівнянні з рівнем закриття в четвер, до 13507,80, піднявшись перед цим на 0,4%. Індекс широкого ринку Topix з'їхав униз на 8,78 пункту, або на 0,7%, до 1337,53. До цього він встиг піднятися на ці ж 0,7%.
За попередніми даними, за п'ять останніх днів індекс Nikkei втратив ще 0,9%, продовживши знижуватися п'ятий тиждень підряд. Індекс Topix опустився на 0,5%.
До перерви на біржі акції Sony упали на 6,5%. Скорочення свого прогнозу прибутку компанія пояснила зміцненням ієни та зниженням попиту в Сполучених Штатах. Папери виробника кольорових принтерів Konica Minolta Holdings Inc. впали на 11%, коли компанія залишила без змін прогноз свого прибутку за весь рік, відзвітувавшись про зростання дев'ятимісячного чистого прибутку на 39%. На думку Credit Suisse Group, зміцнення ієни та ослаблення економіки в прийдешньому фінансовому році негативно позначаться і на позиції цієї компанії.
Акції Mizuho втратили в ціні 3,6%. HSBC знизив свої рекомендації з них з "вище ринкової" до "нейтральної". Папери Aozora Bank Ltd., що належить американській інвестиційній фірмі Cerberus Partners LP, упали на 6,2% після того, як компанія повідомила, що її прибуток за дев'ять місяців скоротився на дві третини.
Але падіння на японському фондовому ринку в п'ятницю було обмежено тим, що інвестори скуповували акції компаній, які порівняно набагато в меншій мірі піддаються впливу уповільнення економіки в США, і відзвітувалися в зростанні прибутку. Так, наприклад, акції Suzuki Motor Corp., лідера з продажів автомобілів в Індії, підскочили на 6,4%, коли компанія повідомила про зростання квартального прибутку на 20%. Папери найбільшого у світі виробника керамічних деталей, що використовуються в електроприладах, Murata Manufacturing Co. злетіли на 7,8% після звістки про збільшення її дев'ятимісячного прибутку на 14%, і намір викупити 1,4% акцій, що перебувають в обігу. Акції найбільшої в Японії компанії по наданню комп'ютерних послуг Fujitsu Ltd. виросли на 7,4%, коли UBS AG підвищив свої рекомендації з них з "нейтральних" до "купувати", посилаючись на збільшення рентабельності.
Березневі ф'ючерси Nikkei опустилися на 0,2% до 13520 в Осаці, і знизилися також на 0,2% до 13535 у Сінгапурі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас