Банки США списали 50 млрд дол. за підсумками іпотечної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США списали 50 млрд дол. за підсумками іпотечної кризи

Кредит&Депозит
312
Найбільші американські банки списали за підсумками серпневої іпотечної кризи близько 50 млрд дол. і продовжують списувати активи, інвестовані в цінні папери, пов'язані з іпотечними позиками низької надійності.
І на цьому втрати фінансової сфери США, можливо, не закінчаться, вважають експерти. Про це передає Reuters.
Багато аналітиків останнім часом відзначають, що сформована на світових кредитних ринках ситуація може в остаточному підсумку привести до розпродажу облігацій, забезпечених двома найбільшими в США іпотечними агентствами - Fannie Mae і Freddie Mac.
Федеральна резервна система (ФРС) США 30 січня на своєму засіданні з кредитно-грошової політики вкотре знизила дисконтну ставку - на 0,5 процентних пункту - до 3%, що стало вже другим зниженням за тиждень.
Однак фахівці стверджують, що цей крок, хоча і злегка поліпшить стан американських банків, все-таки не зможе вирішити вже існуючі проблеми. "Звичайно, заходи, початі центробанком США, вирішать проблеми з фінансуванням банків. Але швидше за все, ми побачимо ще одну хвилю списань активів найбільших фінансових інститутів", - вважає аналітик RBS Greenwich Capital Панкай Джа.
"Ми думаємо, що інвестиційні банки зможуть остаточно відновитися від серпневої кризи лиш тільки в другій половині 2008 р. ", - відзначається у звіті Morgan Stanley.
Зокрема, П.Джа вважає, що в I півріччі ц.р. можна не очікувати від банків позитивних результатів. "Я буду дуже приємно здивований, якщо вони повернуться до нормальної роботи раніше. Однак якщо оцінювати те, що відбувається, об'єктивно, інвестбанкам прийдеться найближчим часом дуже непросто", - додає він.
Правда, деякі експерти, наприклад, провідний спеціаліст з інвестицій Evergreen Investment Management Company Маргарет Пател, відзначають, що співвідношення капіталу та активів у більшості банків дозволить їм пережити подальші списання. Однак навіть незважаючи на це, залишається невизначеність щодо подальших наслідків іпотечної кризи, і учасники ринку відзначають, що нинішня ситуація на кредитних ринках може затягтися ще дуже надовго.
Більше того, деякі експерти говорять про те, що втрати банківської галузі можуть перевершити найсміливіші очікування та сильно розчарувати інвесторів. "Можливо, банки зазнають більших втрат, ніж очікується. І ці втрати, у свою чергу, можуть негативно позначитися на банках Азії, що було б украй небажано", - вважає фондовий менеджер Federated Investors Роберт Ковіт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас