Україна буде торгувати з Росією в рамках СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде торгувати з Росією в рамках СОТ

186
Уряд України хотів би організувати зону вільної торгівлі з Росією вже як член Світової організації торгівлі (СОТ), приєднатися до якої вона планує на початку лютого, повідомляє РІА Новости з посиланням на заяву глави МЗС України Володимира Огризка, зроблену на зустрічі представників влади та бізнесу.
"Нам необхідна ця зона вільної торгівлі в рамках СНД. Власне, всі країни, крім Російської Федерації, ратифікували таку угоду. Цього не зробила тільки Держдума, але ситуація буде змінюватися, і ми готові в цю зону вільної торгівлі входити тепер на основах норм і принципів СОТ", - заявив Огризко.
На 5 лютого призначене засідання комісії, коли Україна фактично стане членом СОТ. Це відбудеться під час майбутнього візиту українського президента у Швейцарію.
Глава українського МЗС висловив надію, що, коли Росія також успішно вступить до СОТ, як Україна, і це допоможе завершити початі в 1994 році переговори між двома країнами про створення зони вільної торгівлі. "Ми зможемо на базі цих принципів знайти компроміс, тому що ми знаємо, що Російська Федерація прагне стати членом цієї організації. У нас є розбіжності по деяких позиціях, але, маючи тепер за основу СОТ, ми зможемо успішно реалізувати цю угоду", - заявив міністр.
Влада України багаторазово заявляла, що найважливішим моментом в ідеї Єдиного економічного простору в рамках СНД для них є створення зони вільної торгівлі. Але Київ відмовляється вступати в Митний союз у рамках ЄЕП і не підтримує ідею створення наднаціональних органів цієї організації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас