Медведєв: Росії потрібно активніше купувати підприємства за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Росії потрібно активніше купувати підприємства за кордоном

183
Перший віце-прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що Росії треба активніше купувати закордонні підприємства, як це вже робить Китай, з метою зниження технологічної залежності від іноземного обладнання.
Виступаючи в четвер на всеросійському форумі промисловців і підприємців у Краснодарі, Д.Медведєв підкреслив, що одним зі шляхів зниження технологічної залежності від імпортного устаткування повинне стати "придбання закордонних підприємств - відповідно прямо або через участь в акціонерному капіталі".
"Це дуже важливе завдання. Цим займається більшість великих країн. Деякі з них займаються досить активно, такі як Китайська Народна Республіка. І ми цим могли б займатися", - сказав Д.Медведєв.
За його словами, "це дозволить технічно переозброїти російські підприємства, підвищити їхню виробничу культуру, дасть можливість диверсифікувати інвестиції та освоїти нові ринки".
Ще одним великим завданням, сказав Д.Медведєв, є підвищення якості економічного зростання. "Відомо, що собівартість продукції провідних світових корпорацій, частка інноваційної складової в застосовуваних науково-технологічних рішеннях становить сьогодні більше половини". "І нам потрібно сьогодні разом не тільки продумати, але й реалізувати такий підхід, що зробить більш результативною інтеграцію між наукою та виробництвом. Як ви знаєте, тут ще дуже багато проблем", - підкреслив перший віце-прем'єр.
Він назвав ще одним "украй важливим завданням" підвищення ефективності бюджетних видатків, пов'язаних з підтримкою та розвитком критичних технологій, фінансуванням діяльності дослідницьких центрів, програм фундаментальних і прикладних досліджень у державних академіях та інших установах.
Спільним завданням, за словами Д.Медведєва, залишається "розвиток інституціонального середовища, що повинне забезпечити ефективний трансферт технологій у виробництво, а також розвиток центрів промислового дизайну, інженерних центрів і особливих економічних зон".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас