На місце голови "Ощадбанку" готують ставленика Ющенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На місце голови "Ощадбанку" готують ставленика Ющенка

Валюта
281
Він уже очолював банк в 2005-2007 роках. За інформацією джерел газети "Дело" у парламентській коаліції, президента влаштовує ця кандидатура і він має намір домогтися кадрової ротації.
Про відставку Анатолія Гулея заговорили відразу ж після дострокових парламентських виборів. Представники коаліції вважають, що він є ставлеником відомих політиків і бізнесменів Андрія та Сергія Клюєвих, що входять у Партію регіонів.
Однак ідея нового прем'єр-міністра Юлії Тимошенко повернути населенню внески, що знецінилися, дала Гулею шанс. Глава уряду навряд чи зняла б його з посади, якби він упорався з її завданням.
Рішенням Тимошенко залишити Гулея залишилися незадоволені деякі соратники прем'єра і, що найважливіше, президент. До критики на адресу Гулея приєднався і лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
"З огляду на те, що в наглядовій раді "Ощадбанку" більшість членів - ставленики президента, вони будуть підтримувати позицію глави держави", - констатує регіонал Василь Горбаль.
Політики сходяться на думці, що одним із найбільш імовірних кандидатів на посаду глави "Ощадбанку" є Олександр Морозов. "Якщо будуть призначати нового голову "Ощадбанку", швидше за все, це буде людина президента; у даній ситуації в Морозова шанси, звичайно, є", - сказав бютівець Михайло Поживанов.
У свою чергу Василь Горбаль упевнений, що в банк повернеться хтось із людей, що вже працювали в "Ощадбанку". "Це Андрій Пишний або Морозов", - уточнив регіонал. У той же час Андрій Пишний відповів, що в нього немає намірів залишати державну службу.
Декількома днями раніше Ющенко зажадав негайної відставки Гулея через результати перевірки Ощадбанку. Вона нібито показала, що в банку допускалося "нецільове використання коштів". Однак прем'єр Тимошенко має намір відстоювати Гулея до кінця.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас