Ющенко: 5 лютого Україна стане членом СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: 5 лютого Україна стане членом СОТ

330
Президент України Віктор Ющенко впевнений, що 5 лютого Україна стане членом Світової організації торгівлі (СОТ). Про це він заявив під час Всеукраїнського форуму "Влада та бізнес - партнери".
"Я майже на 100% упевнений, що 5 лютого ми будемо у СОТ", - сказав Президент.
В.Ющенко додав, що на цьому шляху залишилося "небагато, а, можливо, багато". Він підкреслив, що це політичне рішення, яке необхідно провести. На технічному рівні практично вся робота виконана. Президент звернув увагу бізнесу на те, що зі членством України у СОТ для нашої держави відкриваються унікальні можливості.
Крім того, В.Ющенко підкреслив, що практично відразу ж після 5 лютого будуть початі переговори з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі.
Нагадаємо, Комітет з розширення Світової організації торгівлі (СОТ) прийняв заявку України на вступ до СОТ. Після підписання угоди про вступ до СОТ, що повинне відбутися 5 лютого, Україні потрібно до 4 липня ратифікувати вимоги, необхідні для вступу в організацію. Через 30 днів після цього Україна офіційно стане членом СОТ.
Зараз у СОТ перебуває 151 країна. Очікується, що завдяки членству в глобальному торговельному клубі Україна одержить доступ на експортні ринки на більш вигідних умовах, а також можливість впливати на світове торговельне законодавство.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас