Туркменія відхрещується від планів Тимошенко побудувати новий газопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменія відхрещується від планів Тимошенко побудувати новий газопровід

Енергетика
269
Туркменія спростовує існування планів будівництва газопроводу "Білий потік" або інших трубопроводів, по яких туркменський газ поставлявся б у Західну Європу. Про це говориться в повідомленні МЗС Туркменії.
Зокрема, у МЗС відзначають, що керівники низки держав говорили про транспортування природного газу з Туркменії в Європу за неіснуючими маршрутами.
"Зокрема, під час свого візиту в Брюссель прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про можливість будівництва газопроводу "Білий потік", - говориться в документі.
Разом з тим, підкреслює МЗС Туркменії, "подібні офіційні повідомлення є незрозумілими для туркменської сторони".
У зв'язку з цим МЗС Туркменії вказує, що відповідно до міжнародної практики, офіційні повідомлення про проекти будівництва міжнародних трубопровідних систем виходять від держав, що є виробниками енергоносіїв, після проведення відповідних переговорів і консультацій з іншими зацікавленими сторонами.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала Європейському Союзу побудувати новий газопровід з Туркменістану "White Stream".
Туркменський газ у цей час поставляється в Україну через територію Росії. Поставками газу в Україну займається швейцарська трейдингова компанія RosUkrEnergo, 50% якої належить "Газпрому". До 2007 року компанія змішувала в трубі російський і середньоазіатський газ, потім російський газ був виключений з поставок.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас