Порошенко: Гальмування реформ економіка більше не витримає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Гальмування реформ економіка більше не витримає

216
Голова Наглядової ради НБУ Петро Порошенко вважає, що на даний момент в Україні накопичено досить коштів для розвитку, але зволікання з реформами може бути небезпечним.
"Я не бачу, що на сьогоднішній день потрібно бояться нестабільності національної грошової одиниці. В умовах, коли ми маємо 33-мільярдний золотовалютний запас, дефіцит торговельного балансу і величезна кількість іноземних інвестицій, підстави для того, щоб очікувати різкої ревальвації гривні на сьогоднішній день не існує", - повідомив Порошенко.
У той же час, Порошенко усвідомлює існування деякої загрози втягування України в рецесію основних базових економік світу.
"Сьогодні ми почули у виступі, що це легко збалансується розвитком економік Індії, Китаю, які будуть забезпечувати позитивну динаміку зростання світової економіки. Там теж буде попит на метал, на основну продукцію українського експорту, будуть забезпечені відповідні позиції, які дадуть можливість українській економіці розвиватися", - говорить Порошенко.
Найнебезпечнішим для економіки України на даний момент може стати зволікання з реформами. Як говорить Порошенко: "Внаслідок політичного протистояння знову буде втрачений час на проведення реформ. Подальшого гальмування реформ українська економіка більше не витримає".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас