Гайдар: Російська економіка демонструє ознаки перегріву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайдар: Російська економіка демонструє ознаки перегріву

243
Російська економіка демонструє ознаки значного перегріву, вважає директор Інституту економіки перехідного періоду, колишній в.о. прем'єр-міністра Росії Єгор Гайдар.
"Російська економіка в моменті показує ознаки значного перегріву, серед них зростання інфляції, збільшення реальної зарплати та одночасно дефіцит кваліфікованих кадрів на ринку праці", - заявив він, виступаючи в середу на семінарі у Вищій школі економіки.
На думку Гайдара, в економічній політиці необхідно вжити наступних заходів: переглянути політику запозичень держави, з обережністю підходити до бюджетних видатків, проводити гнучку курсову політику та повернутися до структурних реформ.
За словами експерта, економічні проблеми Росії збільшуються на тлі того, що "світова економіка перебуває в стадії повороту до падіння".
У сформованій ситуації, вважає Гайдар, необхідно обмежувати державні інвестиції в економіку країни, а створення держкорпорацій повинне вестися дуже обережно. Говорячи про інфляцію, Гайдар заявив, що в 2008 році вона буде принаймні не нижчою, ніж в 2007. Цьому будуть сприяти наслідки бюджетної політики минулого року, пояснив він.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас