Ющенко підписав ратифікацію візової угоди з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав ратифікацію візової угоди з ЄС

209
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон "Про ратифікацію Угоди між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз".
Як повідомляє прес-служба глави держави, дана Угода визначає категорію осіб, що мають право на одержання багаторазової візи (батьки, діти громадян України, у яких є дозвіл на перебування в країнах-членах ЄС, бізнесмени, журналісти, офіційні особи центральних і місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій). Крім того, документом визначаються категорії осіб, яким оформляють багаторазові візи терміном на один рік (діячі науки і культури, спортсмени, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, учасники програм обміну між містами-побратимами).
Угода також визначає встановлення безкоштовного порядку оформлення віз низці категорій громадян (чоловік, дружина, батьки і діти громадян України, у яких є дозвіл на перебування у всіх країнах-членах ЄС, учні, студенти, громадяни, що подорожують із гуманітарною метою, інваліди та особи, що їх супроводжують, спортсмени та особи, що їх супроводжують, журналісти, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, пенсіонери, діти до 18 років, члени офіційних делегацій, представники центральних і місцевих органів влади, учасники обміну між спорідненими містами).
Документом також встановлюються терміни розгляду клопотань громадян України про оформлення візи, а також перелік документів, необхідних для розгляду таких клопотань, установлюється і єдина фіксована ставка в розмірі 35 євро за обробку візових анкет.
Нагадаємо, 15 січня український парламент ратифікував Угоду між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз. За відповідний законопроект проголосували 413 народних депутатів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас