Збільшення ризиків американської економіки негативно відбивається на світових кредитних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення ризиків американської економіки негативно відбивається на світових кредитних ринках

260
Як повідомляють аналітики Erste Bank, слабкі показники найбільших банків США значно прискорили збільшення спредів на кредитних ринках за минулі два тижні.
Останні негативні економічні показники США (особливо по ринку праці та ринку нерухомості) стали причиною продажу великих обсягів CDO облігацій. Результатом цих подій, на думку експертів Erste Bank, стала паніка на світових фондових біржах і значне збільшення спредів на ринку корпоративних облігацій. Таким чином, спред облігацій BBB збільшився на 15 пунктів - до 169, а облігації з більш високим рівнем виходу виросли на 41 пункт - до 424.
У той же час позитивної оцінки, на думку експертів Erste Bank, заслуговують дії ФРС зі зниження процентної ставки на 75 пунктів, до 3,5 %, що дозволило зняти напругу на кредитних ринках. У нових умовах найбільш частими були угоди з урядовими облігаціями, що сприяло падінню процентної ставки по них до рівня нижче 4 %.
Підвищенню ліквідності фінансового ринку і, відповідно активності ринку кредитів, також сприяли уливання коштів Citigroup і Merrill Lynch в останньому кварталі 2007 року, які склали, відповідно, 18 млрд доларів і 14 млрд доларів.
Експерти також відзначають активізацію первинного ринку, що відбулася протягом останніх двох тижнів. Аналітики повідомляють про нові успішні розміщення, які відрізняються більш високими ставками, що на даний момент збільшує і так напружену ситуацію на кредитних ринках.
За прогнозами аналітиків Erste Bank, фінансова криза зовсім незабаром зачепить сектор реальної економіки. Експерти передбачають, що складна ситуація, у якій опинилися банки в умовах економічного спаду, приведе до більш жорсткої кредитної політики. Як результат - значне підвищення кредитних ставок і збільшення ризиків по корпоративних облігаціях, особливо в частці облігацій з високим рівнем виходу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас