Тимошенко планує з жовтня суттєво збільшити пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко планує з жовтня суттєво збільшити пенсії

450
Уряд має намір істотно збільшити пенсії з 1 жовтня 2008 року, повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко після засідання уряду.
"З 1 жовтня 2008 року буде ще одне істотне підвищення пенсій, пов'язане зі зміною коефіцієнта оцінки кожного року стажу. Ми перейдемо до середнього коефіцієнта 1,35 при нарахуванні розміру пенсій за кожний рік стажу людини", - сказала Тимошенко.
Прем'єр-міністр підкреслила, що підвищення пенсій буде здійснюватися з урахуванням інфляційних процесів.
"Підвищення пенсій, що відбулося з початку року, не останнє. Кожний квартал буде здійснюватися перерахунок залежно від інфляційних процесів, а потім, з 1 жовтня, буде істотне підвищення", - відзначила вона.
Також Тимошенко повідомила, що на сьогоднішнім засіданні уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2008 рік. За її словами, бюджет фонду є збалансованим і передбачає диференціацію пенсій залежно від стажу роботи та середньої заробітної плати.
9 січня прем'єр-міністр запропонувала міністрові праці та соціальної політики Людмилі Денисовій надати на засіданні уряду інформацію про те, як в Україні планується здійснити перехід до нових розмірів пенсій і соціальних виплат.
Раніше Денисова заявляла, що в січні пенсії українцям будуть виплачуватися у два етапи: на першому - пенсії виплатять у старому обсязі, а на другому передбачається видати доплати після перерахунку пенсій.
Вона нагадала, що з 1 січня починається черговий етап пенсійної реформи, зокрема, підвищується коефіцієнт за кожний відпрацьований рік стажу. З 1 січня коефіцієнт буде становити 1,2; а з 1 жовтня - 1,35. Крім того, збільшується заробітна плата для нарахування пенсії - з 306 гривень (яка враховувалася при перерахуванні пенсії в 2004 році) до 928 гривень, тобто більше ніж у три рази.
Раніше журнал Кореспондент писав про те, що перспектива скромної пенсії і тихої старості штовхає літніх українців на подвиги. Серед 2 млн працюючих пенсіонерів країни – бізнесмени-початківці, активні користувачі інтернету та кухарі за покликанням.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас