РНБО: НБУ занепокоєний порушеннями, виявленими під час позапланової перевірки "Ощадбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО: НБУ занепокоєний порушеннями, виявленими під час позапланової перевірки "Ощадбанку"

268
В результаті позапланової перевірки Нацбанком "Ощадбанку" були виявлені порушення банківського законодавства, через що НБУ висловив занепокоєння. Про це заявив на брифінгу заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони (РНБО), член наглядової ради "Ощадбанку" Андрій Пишний. Тому, за його словами, так сталося, що на сьогодні розгляд ефективності роботи правління банку збіглося у часі з поверненням знецінених заощаджень, а отже розглядатиметься у сукупності.
Крім того А.Пишний назвав низку показників, за якими "Ощадбанк" зайняв гірше місце у рейтингу за останній рік, зокрема за обсягом капіталів, активів та залучених коштів юридичних осіб, що зменшило вплив "Ощадбанку" на ситуацію у банківській системі. Ці питання і мають стати предметом обговорення під час засідання наглядової ради, дата якого ще не визначена.
А.Пишний також спростував заяву, що зі зміною керівництва "Ощадбанку" будуть припинені виплати знецінених заощаджень. "Це не так. Така заява є некоректною з точки зору посади, яку обіймає людина, яка робить такі заяви", - сказав він, загалом оцінивши такі заяви як шантаж.
Крім того А.Пишний пояснив різну оцінку діяльності керівництва "Ощадбанку" Президентом України Віктором Ющенком і прем"єром Юлією Тимошенко тим, що В.Ющенко оцінює системну роботу банку, дає аналіз на підставі наявних фактів, а Ю.Тимошенко дає оцінку лише в контексті виконання доручень по виплаті знецінених заощаджень.
Нагадаємо, зміна складу правління "Ощадбанку" відбулася у березні 2007 р. після подолання вето Президента на закон про банк та банківську діяльність. В результаті цього "Ощадбанк" очолили висуванці "антикризової коаліції".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас