Міністр ЖКГ: В Україні необхідно ввести терміни заборони на перепродаж доступного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр ЖКГ: В Україні необхідно ввести терміни заборони на перепродаж доступного житла

Казна та Політика
318
В Україні необхідно встановити терміни заборони на перепродаж доступного житла, а також ввести податки на перепродаж звичайного житла.
Таку думку висловив міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко на брифінгу в Києві у вівторок.
Разом з тим він відзначив, що держава повинна боротися з махінаціями на ринку доступного житла через економічні, а не адміністративні механізми.
Крім того, О.Кучеренко вважає, що необхідно провести інвентаризацію всього житлового фонду країни.
"Коли мова йде про доступне житло - це нове будівництво. Нам потрібно зрозуміти, що й старий житлофонд може стати соціальним житлом", - відзначив міністр ЖКГ.
На думку міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди, в Україні також необхідно ввести єдиний реєстр всієї житлової нерухомості.
Крім того, В.Куйбіда повідомив, що цього року "ми пропонуємо виділяти кошти не будівельним організаціям, а конкретним людям, у яких є потреба в житлі, щоб вони могли самостійно придбати його".
Міністр регіонального розвитку та будівництва також підкреслив необхідність на законодавчому рівні встановити нові будівельні норми в будівництві доступного житла, а також визначити категорії громадян, які можуть претендувати на нього.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас