Відносини між росіянами та українцями стають все холоднішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відносини між росіянами та українцями стають все холоднішими

328
Відносини між росіянами та українцями швидко охолоджуються.
До такого висновку прийшли фахівці Інституту вивчення Росії (Київ).
Жителі Росії та України, хоч і добре поінформовані один про одного, але дуже мало спілкуються. 81,7% росіян жодного разу не були в сусідній республіці після 1991 року. Українців, що не бачили нової Росії, не набагато менше - 67,6%. Регулярно їздять у сусідню країну тільки 5% росіян і 9% українців - в основному це жителі центрального та північно-західного регіонів РФ, північної і східної України.
Як пише видання "Експерт Україна", основним джерелом даних про сусідню країну і для росіян, і для українців є телебачення, а не особисте спілкування.
Середньостатистичний громадянин РФ здобуває інформацію про Україну з російської телекартинки (72%) і преси (21%). У наших співвітчизників вибір багатший: 65% - українські теле- і радіоканали, 28% - російське ТБ і радіо, 9,5% - російські газети та журнали. Кожний четвертий українець довідується новини про Росію в тому числі від родичів, друзів і знайомих; серед росіян - таких лише один з десяти.
Майже 35% громадян РФ і понад 40% наших співвітчизників вказали в анкетах, що за останній рік відносини між Україною і Росією як державами погіршилися. Але по-іншому і бути не може, вважають експерти. Щодня державне російське телебачення розповідає, що "українці украли наш газ" або "завдяки Києву нога ворожого натівського солдата незабаром буде під Ростовим і Курськом". Українське ТБ у свою чергу розповідає про те, що "росіяни безкоштовно качають свій газ і нафту нашими трубами", повідомляє, що "Україна довгий час була російською колонією", причому метрополія "украла в 1991 році гроші з ощадкнижок українських вкладників".
Ця істерія затьмарює позитивні сигнали про спільні бізнес-проекти, єврорегіони, пушкінські або шевченківські читання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас