ПФТС знову знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС знову знижується

Фондовий ринок
308
Ринок українських акцій в понеділок знову почав знижуватися на тлі негативної динаміки світових фондових площадок, і котирування більшості паперів до середини дня знизилися в середньому на 4-5%.
За підсумками торгів індекс ПФТС знизився на 2,32% - до 1109,24 пункту. Обсяг торгів склав 154,7 млн. грн.
За словами аналітика ІК "Альфа капітал Україна" Дениса Шаврука, інвестори зайняли вичікувальну позицію, не кваплячись продавати акції українських емітентів через відсутність привабливих альтернатив для інвестування.
"Значне зниження котирувань супроводжувалося невисокими обсягами торгів, що дозволяє говорити про можливість швидкого відновлення ринку за умови появи позитивних новин через океан", - вважає він.
При цьому список паперів, продаваних найбільше активно, трохи змінився в порівнянні з минулим тижнем.
Серед паперів блакитних фішок найбільш відчутно втратили в ціні акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (5,69%), "Луганськтепловозу" (3,03%) і "Донбасенерго" (2,84%). "Акції Укрсоцбанку трохи скорегувалися (2,06%), оскільки ціна акцій компанії на ПФТС продовжує перевищувати ціну продажу банку стратегічному інвесторові", - відзначає Денис Шаврук.
У другому і третьому ешелонах подешевіли акції "Новомосковського трубного заводу" (9,6%) і "Стаханівського вагонобудівного заводу" (8%), причому останній скорегувався після проведення допемісії, а папери "Азовобщемашу" (7,09%) - у зв'язку з переоцінкою вартості компанії ринком.
Акції Алчевського меткомбінату (-5,2%) продовжили дешевшати, незважаючи на гарну кон'юнктуру ринку прокату та продовження переговорів ІСД і "Газметалла" про злиття.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас