Ціни на золото і платину піднялись до рекорду на очікуваннях скорочення базової ставки в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на золото і платину піднялись до рекорду на очікуваннях скорочення базової ставки в США

Банківські метали
285
Ціни на золото і платину піднялися у вівторок на азійських торгах до рекорду на очікуваннях скорочення базової ставки в США, а також у зв'язку із припиненням видобутку в ПАР через перебої з електроенергією, повідомило агентство Bloomberg.
Вартість золота з негайною поставкою підвищилася до історично максимального значення в $929,84 за тройську унцію. В 2007 році воно подорожчало на 31%.
Ціна на платину піднялася до рекордних $1738,75 за унцію. Срібло підвищилося в ціні до $16,77 за унцію - максимального рівня за останні 27 років.
Трейдери очікують, що Федеральна резервна система скоротить базову процентну ставку на засіданні 29-30 січня на 0,5 процентного пункту, що послабить долар і збільшить привабливість дорогоцінних металів.
Фінансова нестабільність, масштабні уливання ліквідності і зниження процентних ставок роблять золото привабливим інструментом для диверсифікованості інвестиційного портфеля, вважає головний економіст канадського National Bank Financial Клеман Жіньяк.
Долар торгується до євро у вівторок поблизу історично мінімальної позначки. Торгівля ф'ючерсами на базову ставку в США показує, що інвестори оцінюють в 86% імовірність її зниження на засіданні ФРС 29-30 січня на 0,5 процентного пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас