Польща запропонує Росії збудувати новий європейський газопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща запропонує Росії збудувати новий європейський газопровід

Енергетика
112
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час офіційного візиту в Москву 8 лютого має намір запропонувати Росії побудувати новий газопровід у Західну Європу територією Естонії, Латвії, Польщі і Німеччини.
Цей газопровід, вважають в Польщі, може стати альтернативою проекту Nord Stream, що "Газпром" розробляє разом з німецькими та нідерландськими компаніями. Nord Stream повинен бути прокладений по дну Балтійського моря в Німеччину. Це дозволить поставляти в Європу газ прямо, а не через країни-транзитери: Україну, Латвію, Литву, Естонію та Польщу. Мінусом проекту Nord Stream є його дорожнеча.
У Росії публікацію Dziennik поки не коментують.
Нагадаємо, що із приходом до влади Дональда Туска російсько-польські відносини різко покращилися. Росія погодилася зняти заборону на ввезення м'яса з Польщі, а Польща, у свою чергу, - вето на підписання договору між Росією і Євросоюзом.
Будівництво сухопутної частини Nord Stream почалося наприкінці 2005 року. Проти цього газопроводу неодноразово виступали всі прибалтійські країни. Вони побоюються за екологію Балтійського моря, оскільки, за проектом "Газпрому", він повинен проходити поблизу поховань хімічної зброї. У Росії вважають, що газопровід абсолютно безпечний.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас