Тимошенко: за Семенюк ФДМ працював у найбільш корумпованих схемах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: за Семенюк ФДМ працював у найбільш корумпованих схемах

Казна та Політика
158
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила голову Фонду державного майна Валентину Семенюк у корупції.
"На мій погляд, за пані Семенюк Фонд держмайна працював за найкорупційнішими схемами, і ми це доведемо на десятках підприємств, які були роздані своїм людям за нереальною, дуже заниженою, в тисячі разів вартістю", -сказала вона.
Тимошенко також висловила надію, що Верховна Рада підтримає внесену Кабінетом Міністрів кандидатуру Андрія Портнова на посаду голови ФДМ.
Раніше Валентина Семенюк виступила із заявою, що бажання створити замість ФДМ 20-й департамент Мінфіну можна пояснити бажанням "все продати "за поняттями"".
"Звичайно, необхідно 300 депутатських голосів для створення Міністерства державного майна замість ФДМ і перепідпорядкування його Кабміну. Адже для цього необхідно внести зміни до Конституції. Про це сьогодні дійсно, багато говорять нова влада", - сказала глава ФДМ, соціаліст Валентина Семенюк.
"Хоча якщо не буде прийнятий закон про ФДМ або ж створять міністерство при Кабміні, то краще і зовсім розформувати Фонд і створити 20-й департамент Мінфіну, щоб за півроку продати все "за поняттями". Після чого наступить колапс і приватизації, і держмайна", - підкреслила вона.
Вона також нагадала, що "за 13 років приватизації до державного бюджету поступило 17,9 млрд грн. За період роботи ФДМ з 2005-го по 2007 рік - майже 24 млрд грн, а продана мізерна кількість об'єктів. Хто скаже, що я погано заробляю гроші?", - сказала Семенюк.
Найбільш гучним реприватизаційним проектом Юлії Тимошенко є "Криворіжсталь", яка в 2004 році була придбана консорціумом "інвестиційно-металургійний союз" за 4,26 мільярдів гривень (близько 800 мільйонів доларів).
За активною участю Тимошенко в 2005 році операція була анульована, і "Криворіжсталь" знов продали. Підприємство купила найбільша меткомпанія миру "Арселор Міттал" за 4,8 мільярда доларів.
Приводом для ще однієї сутички між урядом і ФДМ стало підприємство "Луганськтепловоз", продане російському інвесторові "Брянський машинобудівний завод" на непрозорому конкурсі.
Тоді Юлія Тимошенко заявила про можливу реприватизацію підприємства, після чого голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк заявила, що скасування приватизації "Луганськтепловоза" - це політичне кілерство і політичне замовлення, оскільки приватизація відбулася відповідно до чинного законодавства.
Президент Віктор Ющенко, у свою чергу, коментуючи ситуацію з підприємством, заявив, що приватизація "Луганськтепловоза" - "Це пляма на економічній історії, яку доведеться відмивати і наступному уряду, я думаю, ще багато місяців, щоб продемонструвати членам ринку, що Україна здатна організувати проведення неупередженого, об'єктивного, заснованого на національному законодавстві, конкурсу", - сказав президент.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас