Банки можуть зіштовхнутися з вимогами підвищення прозорості складних інструментів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки можуть зіштовхнутися з вимогами підвищення прозорості складних інструментів

Валюта
206
Банки, що випускають складні і неліквідні деривативні продукти, можливо, будуть змушені розкривати більше інформації про свої продукти на фондових біржах, пише Financial Times.
Керівництво NYSE Euronext заявило, що регулятори можуть зажадати від банків розкриття основних даних про такі папери, багато з яких сильно впали в ціні через кризу на американському ринку субстандартних іпотечних кредитів (класу subprime).
Такі заходи можуть стати першим кроком до збільшення прозорості одного з найменш ліквідних і зрозумілих секторів сучасних фінансових ринків. Швидке зростання ринків кредитних деривативів і нестача інформації про папери підсилили падіння довіри інвесторів до ринків боргових зобов'язань.
Глава NYSE Euronext Дункан Нідерауер заявив на прес-конференції в Давосі, що регулятори звернулися до біржі з питанням про те, чи не зможе вона та інші біржі взяти на себе роботу зі збору інформації з позабіржових угод з такими паперами, як CDO (collaterised debt obligations) і CDS (credit default swaps).
"Деяким із цих інструментів катастрофічно не вистачає прозорості, - сказав він. - Ви не можете подивитися на екран і сказати: "А яке котирування цього екзотичного паперу?" Першим природним кроком для біржі може стати котирування таких паперів і надання відомостей про них".
У цей час європейські та американські регулятори ринків цінних паперів розглядають варіанти заходів із запобігання повторенню кредитної кризи. Одним з найбільш сильних потрясінь стала різка втрата довіри до складних інструментів, які банки продали обмеженому числу інвесторів.
Заступник глави NYSE Euronext Жан-Франсуа Теодо заявив, що на першому етапі в банків можуть запросити інформацію про папери та ціну транзакцій.
Навіть якщо регулятори зажадають від банків даних по контрактах, ті можуть надавати її через власні торговельні платформи, а не через біржі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас