В Україні вилучено понад 17,3 тис. водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вилучено понад 17,3 тис. водійських посвідчень

431
Станом на 28 січня ц.р. за рішенням судів вилучено 17 тис. 364 водійські посвідчення.
Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України за даними проведення оперативно-профілактичного відпрацьовування.
Зокрема, у цей час у судах залишається на розгляді 27,945 тис. справ (32,5%). Усього виявлено 99,253 тис. порушень ПДР, які, як правило, стають причинами ДТП.
Відзначимо, для стабілізації стану аварійності на автодорогах держави в Україні тривають широкомасштабні оперативно-профілактичні заходи. З початку проведення цих заходів працівники Державтоінспекції виявили 17 тис. 452 факти керування транспортними засобами в нетверезому стані. Виявлено також 60 тис. 473 факти створення аварійної ситуації на вулиці та автодорозі.
Як повідомив раніше перший заступник начальника ДАІ МВС України Анатолій Сиренко, ДАІ продовжує нести службу в посиленому режимі. Він підкреслив законність вилучення працівниками ДАІ водійських посвідчень у водіїв-порушників правил дорожнього руху на підставі Кодексу про адміністративні порушення.
Нагадаємо, з 10 січня ц.р. департамент ДАІ МВС України проводить на дорогах рейд - "оперативно-профілактичне відпрацьовування шляхів". Під час проведення рейду інспектори ДАІ вилучають водійські посвідчення через грубі порушення правил, до яких належать керування в нетверезому стані, створення аварійної ситуації, проїзд на "червоне", виїзд на зустрічну смугу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас