В Європі введено єдину платіжну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі введено єдину платіжну систему

Фінтех і Картки
393
У Європі введена SEPA. Із сьогоднішнього дня в Європі введена єдина європейська платіжна система SEPA (Single Euro Payments Area).
З 28 січня 27 держав - членів Євросоюзу, а також Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн і Швейцарія становлять єдиний європейський платіжний простір з населенням 330 млн чоловік.
Із сьогоднішнього дня фізичні і юридичні особи мають можливість здійснювати перекази коштів, використовуючи SEPA, що покладе кінець поділу європейського платіжного ринку національними кордонами.
Фізичні і юридичні особи одержують можливість проводити та одержувати платежі усередині Європи, використовуючи будь-який рахунок у європейському банку. Після кредитних трансфертів поступово будуть вводитися і два інші інструменти безготівкових транзакцій - прямі дебети та картки.
Таким чином, у єврозоні буде забезпечено 85% всіх безготівкових транзакцій. Для банків початок роботи в рамках SEPA означає жорсткість конкуренції: кооперативні банки Італії, німецькі ощадні каси і нідерландські приватні банки - усім їм доведеться прямо змагатися один з одним.
10 квітня 2007 року міністри фінансів країн ЄС виступили за проведення банківської реформи і схвалили законопроект, спрямований на уніфікацію системи платежів по всьому блоці.
За даними Єврокомісії, щорічно в Європі здійснюється 231 млрд платіжних операцій, загальний обсяг яких досягає 52 млрд євро. Однак у цей час кожна країна, що входить у ЄС, самостійно регулює здійснення платежів на своїй території.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас