Тимошенко займеться дешевими кредитами на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко займеться дешевими кредитами на житло

Нерухомість
1274
У найближчі дні уряд Юлії Тимошенко планує зайнятися створенням більш комфортних умов для малого та середнього бізнесу і наданням населенню дешевих кредитів на житло.
Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр України Тимошенко заявила в ефірі телеканалу ICTV.
"Буквально через кілька днів ми виходимо до дрібних і середніх підприємців з такою комплексною програмою, де ми разом будемо виявляти кожне зайве право бюрократів і чиновників відносно малого та середнього бізнесу. Ми вивчимо, де даються зайві довідки, де потрібні зайві експертизи, де проводяться зайві перевірки, де чиновники за гроші ставлять свої підписи, які нікому не потрібні. У нас уже є така антикорупційна таблиця, що ми зробили разом з Європейською Бізнес-асоціацією. І ми буквально по пунктах розписали, де є такі зловживання чиновників", - відзначив прем'єр-міністр.
Також Тимошенко заявила, що як і обіцяла перед виборами, уряд займеться наданням дешевих кредитів на житло. "Кожна сім'я, що працює і має прибуток, буде мати можливість через державну іпотечну установу одержати кредит на 25-30 років для покупки житла, причому без першого внеску та річні відсотки не будуть перевищувати 4-6 відсотків", - заявила прем'єр-міністр.
За її словами, уряд починає програму комплексної перебудови житлових мікрорайонів, особливо в центрі міст, де є "хрущовки", а також старі та аварійні будинки.
Тимошенко уточнила, що кредити під маленькі відсотки будуть давати не банки. "4-6% - це результат роботи державної іпотечної установи", - відзначила прем'єр-міністр.
Державна іпотечна установа створена на виконання постанови Кабінету міністрів України від 8 жовтня 2004 р. №1330. Засновником ДІУ є держава в особі Кабінету міністрів.
Статутний капітал ДІУ - 200 млн. грн.
Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування первинних іпотечних кредиторів шляхом придбання права вимоги за іпотечними кредитами, виданими відповідно до Стандартів надання, рефінансування та обслуговування іпотечних житлових кредитів ДІУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас