Члени СОТ планують продовжити Дохійський раунд переговорів у березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени СОТ планують продовжити Дохійський раунд переговорів у березні

Казна та Політика
411
Міністри торгівлі країн-членів Світової організації торгівлі (СОТ) мають намір продовжити Дохійський раунд переговорів у березні 2008 р.
Про це заявив єврокомісар з питань торгівлі Пітер Мандельсон на міжнародному економічному форумі у швейцарському Давосі, - передає Reuters.
"Ми прийшли до згоди, що якщо ми хочемо успішного продовження переговорів, то нова зустріч повинна відбутися за президентства Джорджа Буша. Необхідний прорив у процесі переговорів, і він може відбутися на католицький Великдень (у березні 2008р.)", - сказав Мандельсон.
Торговельний представник США Сюзан Шваб відзначила, що Вашингтон як і раніше зацікавлений у тому, щоб досягти ключової угоди про світову торгівлю в 2008р. За її словами, наступні кілька місяців для Дохійського раунду будуть визначальними.
Дохійський раунд переговорів був початий в 2001 р. з метою лібералізації міжнародної торгівлі та зміцнення глобального економічного зростання.
Однак у наступні роки процес укладання ключової угоди в рамках СОТ неодноразово переривався через те, що країни-учасниці переговорів не могли досягти консенсусу в питаннях субсидування сільськогосподарського сектора в США і Європі, а також лібералізації ринків країн, що розвиваються.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас