Життя в Києві подорожчало на 300 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Життя в Києві подорожчало на 300 доларів

Казна та Політика
3140
Життя в столиці подорожчало ще на 300 зелених. Для середнього класу, чий дохід починається з 800 доларів. Зарплати ж зросли менше, ніж на 200. У того ж середнього класу.
Найбільше ціни піднялися на послуги - майже на третину. На 20% збільшилася вартість прод- і промтоварів.
Разом з тим, зарплата або традиційно відставала від інфляції, або взагалі не змінювалася.
Життя в Україні дорожчає рекордними темпами. Тільки за рік український борщ виріс у ціні, щонайменше, на чверть. Подорожчало все - картопля, морква, капуста, а найбільше - соняшникова олія.
Продукти хоч і відлякують своєю ціною, але все-таки не так, як послуги. Ціни на житло, якому, здавалося б, уже нікуди рости, взяли нову висоту.
Плата за оренду квартири торік збільшилася на третину. Відчутно забрав грошей відпочинок, а налякані цінами на бензин таксисти постійно піднімали плату за проїзд.
А от екс-міністр фінансів запевняє - зарплата таки росла. У більшості українців. Хоча за інфляцією традиційно не встигала. Не тільки за реальною, але і навіть за держкомстатівською.
Анатолій Кінах, міністр економіки (2006-2007 р.): "За прогнозами та підрахунками, реальна зарплата в 2007 році збільшиться на рівні 12,5 %, реальна, підкреслюю".
Торішні середня зарплата плюс інфляція - дорівнює новий прожитковий мінімум. До такої математики незабаром удадуться в Міністерстві праці, щоб уже до квітня вирахувати нові зарплати та пенсії.
Поки ж Мінпраці буде рахувати мінімум, столиця вже хизується максимумом. Найвищі заробітки, як і раніше, київські. Середня зарплата за підсумками 2007-го - майже 500 доларів. Але чим в Україні хвастаються, у сусідній Польщі цього соромляться. Там 500 зелених - мінімум, дозволений законом.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас