Фонд Пінчука зібрав на ланч-конференції провідних економістів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Пінчука зібрав на ланч-конференції провідних економістів світу

199
Керівник Фонду свого імені Віктор Пінчук відзначає підвищення інтересу до України на міжнародній економічній арені. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, підбиваючи підсумки 4-го традиційного українського бізнес-ланчу в Давосі, організованого Фондом Пінчука.
Бізнесмен відзначив, що на 1-й український бізнес-ланч в 2004 році прийшло близько 30 чоловік, а на участь у нинішньому було подано більше 400 заявок і багатьом доводилося відмовляти. За словами В.Пінчука, багато бізнесменів говорили йому, що український бізнес-ланч став однією із найпопулярніших подій у Давосі.
В.Пінчук вважає дуже важливим, що світова бізнес-еліта з перших вуст - Президента України Віктора Ющенка - змогла почути про ситуацію та перспективи нашої країни.
Відповідаючи на запитання, чи залишилися задоволені інвестори, що прийшли на зустріч, Пінчук сказав: "По-моєму, так. У будь-якому разі, ті, з якими я розмовляв, - найбільші інвестори - відзначали корисність цієї зустрічі".
В.Пінчук підкреслив, що, крім позиції Президента, інвесторам було дуже цікаво почути думку провідних економістів світу, таких як колишнього президента Світового банку Джеймса Вульфенсона, президента Європейського банку реконструкції та розвитку Жана Лемьєра, директора Інституту міжнародної економіки Петерсена (Швеція) Фреда Бергстена та інших.
Пінчук відзначив, що Бергстен – найбільш цитований економіст світу, і під час форуму він висловив думку, що Україна серйозно не постраждає від світової кризи, навпаки, Україна гарний приклад того, як її уникнути. "Для інвесторів дуже важливо почути думку професійного макроекономіста про те, що можна працювати в Україні", - сказав В.Пінчук.
Він також повідомив, що запросив Ф.Бергстена приїхати в Україну і прочитати лекції з макроекономіки.
Як повідомлялося, 25 січня в Давосі інвестиційно-консалтингова компанія EastOne і Фонд Віктора Пінчука провели ланч-конференцію "Україна. Що далі?" ("Ukraine. What's next?"). Основний акцент конференції 2008 року був зроблений на глобальних викликах, що стоять перед Україною як частиною глобального економічного і геополітичного простору.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас