Британському оборонному плану завадила фінансова криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британському оборонному плану завадила фінансова криза

126
Кредитна криза вдарила по британській програмі оборонних закупівель, поставивши під загрозу плани частково профінансувати придбання для ВПС країни нових заправників Airbus облігаціями, повідомила 25 січня газета Financial Times.
Проект вартістю 13 млрд фунтів стерлінгів, розрахований на 27 років, тепер, як очікується, буде фінансуватися за рахунок банківських кредитів.
Британський уряд і консорціум, очолюваний європейською оборонною та аерокосмічною групою EADS, планував залучити 2,5 млрд фунтів через банківські кредити та емісію облігацій. Очікувалося, що облігації будуть забезпечуватися гарантіями, надаваними проблемною страховою компанією Ambac.
Однак Ambac і інші страховики зобов'язань зазнали величезних збитків на облігаціях, які вони страхували. Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг Ambac і, можливо, не востаннє, що різко знижує цінність його гарантій.
Інші страхові компанії, які уряд розглядав як імовірних гарантів, також постраждали від падіння ринкової впевненості.
У результаті уряд і консорціум AirTanker повинні будуть повернутися до колишнього плану та фінансувати всю угоду за рахунок кредитів.
Групу кредиторів очолить банк HBOS, до неї також увійде Lloyds TSB. Консорціум розраховує укласти угоду до кінця березня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас