Укрсоцбанк та УніКредит Банк починають кроки до зближення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрсоцбанк та УніКредит Банк починають кроки до зближення

430
Укрсоцбанк (Київ) та УніКредит Банк (Луцьк), підконтрольні одній з найбільших у Європі банківській UniCreditGroup, приступили до консультацій на рівні керівництва з вироблення спільних кроків на українському фінансовому ринку, повідомив глава правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.
"Учора ми провели першу спільну нараду двох банків і обговорювали кроки зі спільної роботи", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.
За його словами, мова не йде про злиття банків, тому що це питання не перебуває в компетенції менеджменту банків.
Глава Укрсоцбанку пояснив, що стоїть завдання більш тісної роботи двох банків, уніфікації процедур і т.п.
Тимонькін нагадав, що, незважаючи на формальне завершення угоди купівлі тільки на цьому тижні, менеджмент Укрсоцбанку вже півроку інтенсивно працює з UniCredit, зокрема, бізнес-план був складений разом із групою. Крім того в грудні у Відні була затверджена стратегія UnicreditGroup в Україні, розрахована до 2011 року.
За його словами, на 7 лютого запланований візит в Україну керівництва групи на чолі з головним виконавчим директором Алесандро Профьюма (Alessandro Profumo), під час якого намічена прес-конференція, на якій можуть бути отримані більш детальні відповіді на питання про стратегію UniCredit в Україні після завершення покупки Укрсоцбанку.
Як повідомлялося, UniCredit Group 24 січня повідомила, що Bank Austria Creditanstalt AG (BA-CA), відповідальний у групі за комерційний банківський бізнес у Центральній і Східній Європі, завершив придбання 94,2% акціонерного капіталу Укрсоцбанку за EUR1,525 млрд.
В Україні вже працює дочірній банк UniCredit - Унікредит Банк, що, за даними Національного банку України, на 1 жовтня 2007 року за розміром загальних активів (4,955 млрд грн) займав 59-е місце серед 173 банків, що діяли в країні.
Укрсоцбанк заснований в 1990 році. За даними банку, його найбільшим акціонером на 1 жовтня 2007 року було ЗАТ "Ферротрейд Інтернешнл" (86,15%). За даними Fitch Ratings, 95% акцій Укрсоцбанку опосередковано контролював Віктор Пінчук, що володіє "Інтерпайпом".
За даними UniCredit, на 31 грудня 2007 року за розміром кредитів (EUR3,2 млрд) і депозитів клієнтів (EUR1,6 млрд) Укрсоцбанк був четвертим в Україні, займаючи відповідно 5,8% і 5,5% ринку. Загальні активи банку становлять близько EUR4,2 млрд.
За даними Укрсоцбанку, в 2007 році його чистий прибуток зріс на 26% у порівнянні з 2006 роком - до 362 млн грн, чисті активи - на 78%, до 31,213 млрд грн.
UniCredit має ринкову капіталізацію близько EUR70 млрд і представлений в 23 країнах понад 9 тис. відділення. У країнах Центральної і Східної Європи мережа відділень включає 3,7 тис. од. На 30 червня 2007 року його загальні активи становили близько EUR1,018 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас