Російські студенти хочуть починати кар'єру з зарплати 50 тисяч рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські студенти хочуть починати кар'єру з зарплати 50 тисяч рублів

157
Кожний п'ятий студент-старшокурсник або випускник московського вузу (21%) вважає, що по закінченні навчання він буде "коштувати" більше 50 тисяч рублів. Такі дані містяться в оприлюдненому вчора дослідженні ВЦІОМ.
За даними ВЦІОМ, 80% нинішніх студентів планують після закінчення вузу одержувати не менше 20 тисяч рублів. У пітерських студентів "самооцінка" ненабагато нижча, ніж у московських, однак реальні очікування щодо оплати праці значно більш скромні.
Випереджають інших в амбіціях столичні студенти-трієчники. В 18% трієчників у планах заробляти після вузу не менше 50 тисяч рублів. 21% трієчників збираються одержувати від 50 до 100 тисяч рублів, а 4% і зовсім претендують на зарплату понад 100 тисяч.
У тому, що трієчники більш вимогливі до розміру зарплати, немає нічого дивного. Нерідко трієчники - це ті, хто поєднує навчання з роботою, тому на час одержання диплома вони вже мають якусь кваліфікацію та дійсно вправі вимагати від роботодавця більшого.
Більш впевненими у своєму майбутньому почувають себе студенти з досвідом роботи - серед працюючих старшокурсників Москви і Санкт-Петербурга рівень зарплатних очікувань вищий. 35% опитаних серед тих, хто має постійну роботу, розраховують по закінченні вузу одержувати більше 30 тисяч рублів, серед непрацюючих - 24%.
Серед тих, хто вважає важливим фактором успішної кар'єри володіння потрібними зв'язками, число амбіційних найбільш велике - 41% з них після закінчення вузу збираються одержувати не менше 30 тисяч рублів. Ті, хто вірить у себе, вважаючи головним не зв'язок, а впевненість у собі, чарівність та інші особисті якості, такі очікування озвучують рідше (32%). Ще менш характерні вони для тих, хто ставить в основу професіоналізм, реальні навички та результати праці (27%).
Респонденти, що роблять ставку на професіоналізм, більш скромні і в самооцінці, серед них тільки 18% вважають справедливою для себе зарплату більше 50 тис. руб.
Амбіції московських і пітерських дівчат у порівнянні з молодими людьми менші: оцінюють себе в суму понад 50 тис. руб. 15% дівчат і 25% молодих людей. Гендерна дискримінація - прикмета російського ринку праці.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас