Дев'ять забудовників - на одну Русанівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дев'ять забудовників - на одну Русанівку

Нерухомість
422
Не встигне Київрада роздати землю, як на міськраду уже виносяться пропозиції, що б таке на ній звести. Часто сусідні ділянки належать різним власникам, і проекти їхньої забудови розробляють різні організації. Можна тільки уявити, який архітектурний вінегрет із цього виходить. Подібне може відбутися і з Русанівським каналом, забудова якого вчора обговорювалася на Міськраді.
Ділянка розміром 6,8 га біля набережної між вул. Серафімовича та пр. Возз'єднання була роздана дев'яти власникам. При цьому статус території змінили: категорія "вулиці та дороги" і "зелена зона" замінена на "зону офісної та житлової забудови". Містобудівну концепцію однієї з ділянок запропонував архітектор Сергій Целовальнік. Правда, архітектори, вийшовши за рамки приналежної замовникові ділянки, спробували розробити загальний план району в межах "червоних ліній".
Целовальнік повідомив про те, що особисто перерахував усі дерева на ділянці - їх виявилося 273 - і відзначив їхній неблагополучний стан. Що дало привід не "чіплятися" за кожне дерево, а розробити новий варіант озеленення. А будувати тут збираються торгово-офісний центр площею 400 тис. кв. м, з яких 100 кв. м займе підземний паркінг. Проект викликав багато суперечок. - Руйнується містобудівна концепція і Русанівки, і Березняків, - вважає начальник ГУ охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко. - Крім цього, забудова каналу ставить хрест на подальших планах розширити міст Патона. - Повідомте березняківцям, що на місці "зеленої зони, що пропадає," хочуть побудувати бетонні багатоповерхівки, і наступного дня тут висадять сотні дерев, - сказав член міськради Валентин Єжов.
До "спільного знаменника" архітектори так і не прийшли, вирішивши повернутися до розгляду після доопрацювання. Тим більше, що другий проект стосувався теж берегів Русанівського каналу. Розробила його майстерня відомого Сергія Бабушкіна. Правда, цього разу були запропоновані будинки "усього" на 19 поверхів. Це будуть три торгово-офісних центри, з'єднані між собою перемичками. Правда, членам міськради не дуже сподобалося, як вони "уписані" не тільки в існуючу забудову, але й у концепцію, розглянуту в попереднім питанні. Проект не прийняли. Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк рекомендував архітекторам розробити єдине містобудівне обґрунтування на всю територію, а замовникам - зібратися разом і обговорити подальші плани забудови.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас