Огляд ринку банківських металів за період 21-25 січня 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринку банківських металів за період 21-25 січня 2008 р.

Банківські метали
622
На початку тижня золото впало до найменшого рівня за два тижні, тому що ціна євро впала щодо долара США, у той час як ціна сирої нафти також показала спадну тенденцію - відзначає Ростислав Суліма - начальник відділу з роботи з банківськими металами Діамантбанку.
Ці фактори, а також зниження глобальних цін на активи, призвели до фіксації прибутку на ринку золота, що, у свою чергу, стало причиною зниження його ціни до рівня 850 доларів за трійськую унцію. Однак хоч золото й перебувало під тиском з боку долара, що зміцнюється, проте, ринок залишався оптимістичним. Доказом цьому стало різке зростання ціни золота в середині тижня, коли одночасно обвалилися фондові ринки Європи та Азії.
Прийняття Федеральною Резервною Системою рішення про зниження ставки на 75 базисних пункти не тільки не зміцнило долар, але й навпаки, стало причиною побоювань рецесії у світовій економіці в цілому і в економіці США зокрема. Крім падіння індексів Dow Jones, Nasdaq, Nikkey, а також основних індексів на біржах Гонконгу, Шанхая, Індії, Південної Кореї, на тлі зниження ставки ФРС і збільшення кризи в ринку кредитування в США знизилася і ціна нафти, тому що з'явилися побоювання, що попит на "чорне золото" впаде, адже США є найбільшим споживачем енергоносіїв.
Однак вже в четвер фондові ринки частково відновили свої позиції, інвестори були змушені визнати, що ринки перепродані, крім того, спостерігалися значні продажі золота з метою покриття збитків, отриманих від падіння фондових ринків. Проте, курс золота не призупинив своє зростання, і до закінчення тижня з легкістю перевищив позначку 914 доларів за трійську унцію.
Таким чином, є всі передумови стверджувати, що слабкий долар США, все ще рекордно високі ціни на нафту і загроза рецесії в американській економіці, викликана кризою в іпотечному секторі, стануть основними підтримуючими факторами на ринку дорогоцінних металів, через що ціна золото має достатній потенціал, щоб досягти позначки 1000 доларів за трійськую унцію в другій половині року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас