Прокуратура порушила кримінальну справу проти UMC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура порушила кримінальну справу проти UMC

Кримінал
605
Печерська районна прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом невиконання ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) забезпечувальної міри, вибраної Господарським судом Києва за позовом ТОВ "Голден Телеком" (обоє - Київ), що забороняє УМЗ закривати доступ до своїх мереж ТОВ "Голден Телеком".
Відповідно до тексту листа Печерської райпрокуратури, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", справа порушена за поданням Державної виконавчої служби.
Як повідомив агентству юридичний радник "Голден Телекому", управляючий партнер юридичної фірми "Ільяшев і партнери" Михайло Ільяшев, копія вищевказаного листа, крім виконавчої служби, направлена народному депутатові України, заступникові глави Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Олені Шустик. За словами М.Ільяшева, прокуратура з'ясує, із чиєї вини не виконана забезпечувальна міра і згодом може висунути звинувачення відповідним особам.
В УМЗ на даний момент не змогли прокоментувати факт порушення кримінальної справи, заявивши, що компанія не одержувала офіційних документів.
У той же час джерело в компанії відзначило, що юристи УМЗ вважають сформовану ситуацію досить заплутаною. Вони посилаються, зокрема, на інформацію про те, що "Голден Телеком" оскаржив прийняте за його ж позовом до УМЗ визначення суду.
Директор з корпоративного управління та контролю УМЗ Олег Проживальський заявив агентству про наміри компанії звернутися в Національну комісію регулювання зв'язку (НКРЗ) і Антимонопольний комітет України із проханням провести розслідування факту існування змови між низкою операторів проти УМЗ.
Як повідомлялося, УМЗ увечері 11 січня закрила абонентам "Голден Телекому" прямий доступ до своїх мереж у Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську та Донецьку.
У прес-релізі "Голден Телекому", розповсюдженому із цього приводу, відзначалося, що в такий спосіб УМЗ порушила рішення Госпсуду Києва про забезпечувальні заходи щодо позову до неї "Голден Телекому" щодо незаконного розірвання договору про обмін трафіком між операторами.
Госпсуд Києва наприкінці грудня 2007 року прийняв до розгляду позов "Голден Телекому". В якості забезпечувальної міри суд заборонив УМЗ ухилятися від виконання зобов'язань за договором про надання телекомунікаційних послуг, а також робити які-небудь дії, спрямовані на обмеження пропуску телефонного трафіка від абонентів і споживачів фіксованої та мобільної мереж "Голден Телекому" до абонентів мережі УМЗ на прямих каналах зв'язку.
Генеральний директор УМЗ Павло Павловський наприкінці грудня 2007 року повідомив, що компанія не має наміру продовжувати з "Голден Телекомом" договір про прямий обмін трафіком в 2008 році, тому що він вимагає зниження на 10% чинної ставки інтерконнекта.
"Голден Телеком", у свою чергу, звинуватив УМЗ у спробі підняти ставку інтерконнекта "до рівня вищого, ніж в 2006 році".
Спроба переговорів між компаніями із залученням НКРЗ 22 січня 2008 року не привела до яких-небудь результатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас