ЛСОУ виступає за скасування акредитації страхових компаній в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ виступає за скасування акредитації страхових компаній в банках

454
Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) пропонує скасувати обов'язкову акредитацію страхових компаній у комерційних банках, одночасно підвищивши ліцензійні вимоги до страховиків, що працюють із кредитно-фінансовими установами.
Як відзначено в повідомленні ЛСОУ, таку пропозицію висловила генеральний директор ЛСОУ Наталя Гудима на засіданні Робочої групи Антимонопольного комітету України щодо врегулювання питань нав'язування банками послуг окремих страхових компаній при споживчому кредитуванні.
Робоча група була створена з ініціативи ЛСОУ за участю АМКУ, Держфінпослуг, Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики, громадських об'єднань банків і страховиків.
При цьому, на думку Гудими, будь-яка страхова компанія, що одержала ліцензію на роботу з банками, повинна автоматично мати можливість співробітничати з ними і при порушенні цього положення повинні застосовуватися санкції АМКУ. Банкіри дотримуються іншої точки зору: акредитація повинна зберегтися, а банки - одержати право вільного вибору партнера у бізнесі.
"Поки компромісу досягти не вдалося, - відзначив Генеральний директор ЛСОУ. - Ухвалено рішення підготувати до середини лютого письмові пропозиції щодо принципових питань для наступного обговорення".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас