Експерти: Ціна на золото буде рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ціна на золото буде рости

Банківські метали
1037
За прогнозами аналітиків, у складній ситуації ціна на золото протягом наступного місяця або двох перетне позначку 900 дол. за тройську унцію, а у випадку збігу декількох сприятливих факторів досягне позначки 950 дол. за тройську унцію.
Ціна на золото за результатами волатильних торгів у середу знизилася. За результатами торговельної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, лютневий контракт на постачання золота подешевів на 7,20 дол., або на 0,8%, до 883,10 дол. за тройську унцію. Протягом торгів ціна на золото падала до 877 дол. за тройську унцію.
Березневий контракт на постачання срібла впав на 0,135 дол., або на 0,8%, до 15,97 дол. за тройську унцію. Березневі ф'ючерси на постачання міді закрилися зі зниженням на 0,1245 дол., або на 3,9%, на позначці 3,072 дол. за фунт.
Одним з факторів зниження ціни на золото в середу став ріст курсу долара відносно євро та фунта стерлінгів. Долар подорожчав, тому що перспективи зростання європейської економіки виглядають не так оптимістично, як це може здатися на перший погляд. І поки ФРС уживає певних заходів для підтримки зростання в США, Європейський Центробанк воліє не звертати уваги на загрозу рецесії.
Глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що ЄЦБ буде боротися з інфляцією навіть незважаючи на кризу на світових біржах. Тим самим, він розвіяв надії на те, що ЄЦБ діятиме за прикладом ФРС і знизить ключову процентну ставку. Тріше відзначив, що під час серйозної корекції та хвилювань на ринках завдання стримування інфляції стає першочерговим для центральних банків. На його думку, це допоможе запобігти ще більшій волатильності на ринках. Іншим фактором зниження ціни на золото стало падіння вартості нафти.
Тим часом, позачергове зниження процентної ставки по федеральних фондах, що відбулося у вівторок, а також очікування ще одного зниження на наступному тижні, повинне переконати інвесторів і трейдерів у тому, що попит на сировинні ресурси не впаде в найближчому майбутньому. При цьому попит на золото буде підігріватися інвесторами, що використовують періодичні падіння цін на "жовтий метал" для покупки ф'ючерсів. Хвилювання на фондових ринках також змусять шукати інвесторів "тиху гавань", що ще більше збільшить попит на золото.
Станом на вівторок 22 січня, запаси золота склали 7,5 млн тройських унцій. Запаси срібла збільшилися на 4,2 млн тройських унцій до 133,6 млн тройських унцій. Запаси міді склали 14056 коротких тонн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас