Ціна на нафту продовжує падати через загрозу рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту продовжує падати через загрозу рецесії

Енергетика
305
Ціна на нафту впала до тримісячного мінімуму на тлі побоювань, що не знижуються, що рецесія в США приведе до скорочення попиту на "чорне золото".
За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, у середу березневий контракт на поставку нафти марки WTI подешевів на 2,22 дол. або на 2,5%, до 86,99 дол. за барель. Під час торгів ціна на нафту падала до 86,65 дол. за барель. Березневий контракт на поставку нафти марки Brent подешевів на 1,83 дол., або на 2,1%, до 86,62 дол. за барель.
Лютневий контракт на постачання топкового мазуту впав на 0,0495 дол., або на 2%, до 2,4231 дол. за галон. Лютневі ф'ючерси на постачання неетильованого бензину подешевіли на 0,0298 дол., або на 1,3%, до 2,2508 дол. за галон. Лютневий контракт на постачання природного газу впав на 0,053 дол., або на 0,7%, до 7,617 дол. за мільйон британських термічних одиниць.
Основна увага інвесторів і трейдерів зараз прикута до ситуації в американській економіці. Усі намагаються зрозуміти, як вплинуть дії Федеральної резервної системи на темпи економічного зростання.
ФРС у вівторок ужила термінових заходів із запобігання рецесії в економіці та серйозній кризі на фінансових ринках, знизивши процентну ставку по федеральних фондах відразу на 0,75 процентного пункту до 3,5%. Крім того, була знижена ставка дисконтування на 0,75 процентного пункту до 4%. Проте, гравці нафтового ринку вважають, що такі заходи не зможуть запобігти рецесії, що в остаточному підсумку приведе до скорочення попиту на "чорне золото".
Тим часом, глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що ЄЦБ буде боротися з інфляцією навіть незважаючи на кризу на світових біржах. Тим самим, він розвіяв надії на те, що ЄЦБ діятиме за прикладом ФРС і знизить ключову процентну ставку. Тріше відзначив, що під час серйозної корекції та хвилювань на ринках завдання стримування інфляції стає першочерговим для центральних банків. На його думку, це допоможе запобігти ще більшій волатильності на ринках.
Трейдери також перебувають в очікуванні звіту про запаси нафти та нафтопродуктів у Сполучених Штатах. За оцінкою 16 аналітиків, опитаних Bloomberg, запаси нафти в Сполучених Штатах минулого тижня виросли на 1,5 млн барелів, а запаси автомобільного бензину збільшилися на 1,4 млн барелів. Офіційні дані міністерства енергетики США про запаси нафти та нафтопродуктів вийдуть у четвер 24 січня. Якщо виправдаються прогнози зростання запасів нафтопродуктів, то ціна на нафту продовжить своє падіння, вважають експерти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас