Васадзе побудує в Запоріжжі новий автозавод. Можливо, з General Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Васадзе побудує в Запоріжжі новий автозавод. Можливо, з General Motors

423
Найбільший в Україні виробник автомобілів - компанія "Укравто" - розглядає можливість будівництва нового заводу в Запорізькій області потужністю 300 тис. автомобілів на рік.
Про плани будівництва нового заводу газеті стало відомо з листа голови правління ЗАТ "Запорізький автомобільний завод" (ЗАЗ) Миколи Євдокименка, направленого 3 грудня 2007 року на ім'я Євгена Червоненка, що займав на той час посаду голови Запорізької обласної держадміністрації (ОДА).
У листі міститься прохання виділити ЗАЗу земельну ділянку площею 400 га для будівництва нового підприємства виробничою потужністю 300 тис. автомобілів на рік (виробничі потужності ЗАЗ займають 75 га).
Сам Микола Євдокименко повідомив, що це досить великий інвестиційний проект. Однак, за його словами, говорити про деталі поки неможливо, оскільки ще є низка невирішених питань - спочатку потрібно виділити землю та змінити її цільове призначення із сільськогосподарського на промислове.
За словами джерела газети в Запорізькій ОДА, учасником будівництва нового заводу планує стати партнер ЗАЗу, корпорація General Motors. Офіційно в GM цю інформацію не коментують. Однак джерело в компанії підтвердило, що зараз корпорація розглядає два варіанти будівництва нового заводу на території СНД. Він може з'явитися або в Запоріжжі, або в російському Нижньому Новгороді.
В.о. голови Запорізької ОДА Валерій Черкаска стверджує, що буде сприяти виділенню ділянки для ЗАЗу за межами міста. За словами джерела в Запорізькій ОДА, мова йде про землі сільгоспінституту НАН України. Раніше проти подібних ініціатив виступав президент інституту Олексій Зубець, оскільки ці землі є одними з найбільш родючих в області.
Корпорація "Укравто" - найбільший виробник і продавець автомобілів в Україні. Володіє Запорізьким автомобільним заводом і варшавською автомобільною фабрикою Fabryka Samochodow Osobowych. Випускає ЗАЗ, ВАЗ, Lanos, Sens, Оpel, Chevrolet, Chery, Fiat, Matiz і Warszawa. В 2006 році чистий прибуток склав 50,87 млн грн. Основним власником "Укравто" вважається Таріел Васадзе.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас