Великобританію чекає важкий період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританію чекає важкий період

Валюта
402
Інфляція у Великобританії може цього року досягти рекордного за останнє десятиліття темпу зростання, що може потребувати від британського центробанку пояснень перед міністерством фінансів.
Як повідомляє агентство Bloomberg, про це заявив керуючий Банку Англії Мервін Кінг у своєму виступі на зустрічі із главами британських компаній у Брістолі.
За його словами, "інфляція може досягти рівня", при якому йому доведеться написати міністрові фінансів відкритий лист із поясненнями, а може і не один. Він визнав, що "цього року Великобританія може вступити в період, коли інфляція буде перевищувати цільовий рівень, а темпи економічного розвитку помітно знизяться".
На думку аналітиків, така заява може означати, що британський центробанк скоротить процентну ставку набагато менше, ніж очікували економісти, і не так помітно, як це зробила Федеральна резервна система США.
ФРС США скоротила ключову процентну ставку на 75 базисних пунктів, з 4,25% до 3,5% для того, щоб зупинити обвал фондових ринків, викликаний панікою інвесторів із приводу можливої рецесії американської економіки і її можливих наслідків для економіки світової.
Ключова процентна ставка Великобританії перебуває на рівні 5,5%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас