У Бразилії знайшли газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії знайшли газ

Енергетика
195
Сьогодні стало відомо, що компанія "Petrobras", яка є найбільшим розроблювачем газу в Латинській Америці, заявила про відкриття великих газових родовищ на шельфі Атлантичного океану поряд з узбережжям Бразилії.
Раніше в Бразилії були невеликі родовища природного газу. Їх також розробляла "Petrobras", але вони не мали стратегічного значення і не забезпечували навіть потреб країни в паливі. Тепер же запаси на шельфі повинні не тільки покрити потреби Бразилії в газі, але і зробити з неї міжнародного експортера.
Поки точно не відомо, чи буде створений міжнародний консорціум з видобутку нафти чи компанія сама буде розробляти родовища. Але швидше за все інвестування компанії буде здійснюватися зі США. Америка останнім часом переживає певний застій у багатьох сферах економіки. Але поступово знову почнеться зростання і тоді економіка знову зажадає нових вкладень і джерел газу. Крім того, останнім часом навіть промисловці США зрозуміли, що в майбутньому економіку прийдеться переводити на більш екологічно чисті джерела енергії.
До того ж промисловість США в листопаді-грудні 2007 року змушена була витрачати великі кошти на придбання дорогої нафти. Тому що її ціна сильно підскочила через спекуляції з боку країн Перської затоки і стихійні лиха, які змусили Мексику поставляти нафту в США.
Після цього Вашингтон активно шукає нові джерела поставок нафти та газу. В основному він проводить свої інвестиції в Латинській Америці та Африці через місцеві корпорації. В основному гроші вкладаються в розробку нових родовищ.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас