Жах на українсько-польському кордоні може тривати до 1 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жах на українсько-польському кордоні може тривати до 1 квітня

323
Ситуація із чергами на кордоні з Польщею в пункті пропуску "Дорохуськ" нормалізується ближче до квітня, заявляють неофіційні джерела в Польщі.
Черги на кордоні з Польщею будуть до 1 квітня, фото "Reuters"
За неофіційною інформацією польської сторони, про це досягнуто попередню домовленість із Мінфіном Польщі.
Організований моніторинг ситуації в пункті пропуску "Ягодин", Держмитслужба Польщі також попросила МЗС України звернутися по дипломатичних каналах до польської сторони вжити термінових заходів для забезпечення безперебійного пропуску товарів і машин через спільний кордон та оперативне проведення їх митного контролю і митного оформлення.
На українській митниці в той же час заявляють, що в пробках на пунктах пропуску Ягодин-Дорохуськ винна польська сторона. За словами керівника департаменту організації митного контролю української Держмитслужби Сергія Сьомки, основна напруга в цьому районі - саме на території Польщі.
Це пов'язано з неритмічною роботою польських служб, а також - із блокуванням переходів польськими перевізниками, говорить чиновник. На даний момент у пункті Дорохуськ зберігаються 10-кілометрові черги транспортних засобів.
"Черги виникають насамперед на виїзді з території Польщі, хоча ми об'єктивно готові прийняти весь обсяг, що нам дадуть. Відповідно виникають черги при виїзді з нашого боку, оскільки польські митники, кількість яких зменшилася майже вдвічі, не в змозі прийняти весь обсяг, що їм готові надати ми для оформлення. У даній ситуації ми - заручники".
Нагадаємо, з 16 січня в пункті пропуску "Ягодин" склалася напружена ситуація із пропуском транспортних засобів через недостатню кількість робочих контролюючих служб польської сторони. 17 січня польські дальнобійники перекрили рух автотранспорту на під'їзних коліях до п/п "Дорохуськ", заблокувавши роботу і польських, і українських митників. Пікетники вимагали зустрічі з міністром фінансів Польщі, якому підпорядковується польська митна служба, для збільшення кількості працівників на переході "Дорохуськ".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас